Het afgelopen jaar is voor mij een ontdekkingstocht geweest op zoek naar gezonder, lekkerder en afwisselender eten. Inmiddels zijn mijn ontbijt en diner al stukken gezonder en gevarieerder uit. Alleen de lunch blijft een uitdaging. Door Arend Burgers.
Hoe dat komt? Nou ja, allereerst het klaarmaken. Een paar boterhammen zijn ’s morgens nog wel te fabriceren, maar een uitgebreide lunch in elkaar draaien tussen 07.00 en 07.30? Nee dat gaat me echt niet lukken. Daar komt nog bij dat, in de kantine van het bedrijf waar ik werk, er heerlijke pistoletjes, gehaktballen, broodjes kroket en frikandel of tosties verkocht wordt waar ik als lekkerbek natuurlijk maar moeilijk van af kan blijven. En dan is er nog de snoepautomaat die uitnodigend met verse kitkats en bounties naar me lonkt….. Teveel voor deze jongen.
Toch ga ik proberen de komende tijd mijn lunch wat te verbeteren. Een goed begin daarvoor is het maken van verschillende lunchmaaltijden. ’s Avonds ervoor klaarmaken en dan de volgende dag meenemen is het idee.
Het eerste recept in deze lunch-zoektocht heb ik vandaag gemaakt. Een salade van Chinese kool, bacon en garnalen. Deze was veel te lekker, en helaas heeft het schaaltje de lunch van morgen niet gehaald, maar is het vandaag als diner ten onder gegaan.
Wil je het ook een keer maken? Hieronder kun je zien hoe:
Recept: lunch salade met bacon en garnalen
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
200 GR GEPELDE GARNALEN (gekookt)
6 PLAKJES BACON
3 EL OLIJFOLIE
1 TL PAPRIKAPOEDER
2 TEENTJES KNOFLOOK
0,5 BOSJE FIJNGESNEDEN PETERSELIE
1 UI FIJNGESNEDEN
10 RADIJSJES IN PLAKJES GESNEDEN
1 STENGEL BLEEKSELDERIJ FIJNGESNEDEN
1 GERASPTE WORTEL
0,5 CHINESE KOOL FIJNGESNEDEN
ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK
BEREIDINGSTIJD:
15 Min (+ enkele uren voor het marineren van de garnalen)
BEREIDING:
Maak een marinade van de olijfolie, paprikapoeder, knoflook, zout en peper en meng dit met de garnalen. Laat deze mix een aantal uren afgedekt in de koelkast staan.
Bak de bacon krokant op middelhoog vuur in een pan met anti-aanbaklaag. Laat de bacon afkoelen, en snijdt het daarna in kleine stukjes.
Schep de Chinese kool, de wortel, radijs, ui, peterselie, bacon en garnalen in een saladekom door elkaar.
Eet Smakelijk!
Vitastic
Door Arend Burgers
Keep The Sparkle Alive
Comments (0)