Recepten voor gezonde tussendoortjes, voor de kids én voor ons!
In de vorige blogs schreef ik over hoe mijn ontbijt en tussendoortjes eruitzagen. Daarnaast gaf ik tips om samen met je kind gezonder te eten. In deze blog geef ik jullie ideetjes voor een makkelijk en lekker tussendoortje!
Op het internet vind je genoeg ideeën voor verantwoorde snacks. Je kunt snel klaar zijn met de volgende ideeën:
- Een bakje blauwe bessen, kokossnippers en aardbeien
- Een stukje power dadel (ontbijt) cake
- Een fruitspiesje met een stukje druif, ananas, appel en aardbei
- Een fruitspiesje met blauwe bessen, banaan, aardbei en peer
- Een bakje rozijntjes, dadels of gedroogde abrikozen
- Een mix van groentes
- Een groentespies van gegrilde pompoen, paprika en champignons.
- Notencracker met tahin
- Notencracker met avocado, zalm en alfalfa
- Notencracker met verhitte kersen, frambozen of bessen (lekker warm en lekkerder dan jam!!!)
- Boerenkoolchips (… echt lekker!!!)
- Een kippenpootje of stuk vis
- Kokoschips
- Olijfjes
Heb je meer tijd dan zijn deze citroenkoekjes van Paleo of muffins van Jacqueline van Lieshout ook heerlijk om te maken. Dit zijn 2 van mijn favoriete schrijvers!
RECEPT 1: PALEO CITROENKOEKJES
Voor deze koekjes heb je cashewpasta nodig. Dit maak je makkelijk zelf door 250 gr ongezouten cashewnoten 10-15 minuten te blenden in een keukenmachine (en daarbij regelmatig de randen te schrapen). Niet alleen lekker om koekjes mee te maken, maar ook om zo te eten 😉
INGREDIËNTEN
250 GR CASHEWPASTA (OF EEN ANDERE NOTENPASTA)
60 ML ESDOORNSIROOP OF HONING
SAP VAN 1 CITROEN
1 TL CITROENRASP
SNUFJE ZOUT
BEREIDINGSTIJD
30 minuten
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius en bekleed een bakblik met bakpapier.
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine.
Maak ballen van het deeg met 2 theelepels, plaats deze op het bakblik en duw ze een beetje plat met een natte lepel of met je vingers. Bak ongeveer 12 minuten in de oven.
Laat volledig afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
De koekjes blijven langer goed in de koelkast en zijn eventueel ook in te vriezen.
Enjoy!
RECEPT 2: MUFFINS MET BLAUWE BESSEN EN CITROEN (GLUTENVRIJ)
INGREDIËNTEN
120 ML GESMOLTEN KOKOSOLIE
1 TL PUUR VANILLE-EXTRACT
60 ML AHORNSIROOP
HET SAP EN RASP VAN DE SCHIL VAN 1 CITROEN
6 EIEREN
60 G KOKOSBLOEM (KOKOSMEEL)
½ TL ZOUT
¼ TL BAKPOEDER
250 G BLAUWE BESSEN
BENODIGDHEDEN
Een speciaal bakblik voor muffins en bakpapiertjes
BEREIDINGSTIJD
60 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de kokosolie, het vanille-extract, de ahornsiroop, het citroensap en –raps en de eieren met een garde in een grote schaal. Voeg het kokosmeel, zout en bakpoeder er rustig aan toe terwijl je blijft kloppen. Doe als laatste de blauwe bessen erbij. Schap het mengsel in de gaten voor de muffins en bak ze in ongeveer 35-40 minuten gaar.
Geniet ervan!
Vitastic
Keep The Sparkle Alive!
Comments (0)