Een recept voor een heerlijk bananen brood.
Door Arend Burgers.
Oelala….
Nadat Linda dit broodje vorig jaar voor het eerst had gemaakt en op Facebook had geplaatst, bleek dit ontbijt een waar succes te zijn. We hebben het daarna opnieuw en opnieuw gemaakt totdat het recept helemaal naar wens was. Het broodje was klaar en we dachten echt… Oelalaaaaa!!! Haha.
Vanmiddag heb ik het broodje opnieuw gemaakt. Tijdens het afronden van deze blog staat het broodje in de oven en over een aantal minuten mag het broodje afkoelen. Het ontbijt voor de aankomende dagen is al klaar. Een topping gemaakt van verwarmde bessen, aardbeien of frambozen is een goede zelfgemaakte jam. Puur & natuurlijk! Vrij van geraffineerde suikers.
Als ultraloper heb ik hier een goed ontbijt aan. Ik krijg genoeg energie om mijn duurloopjes succesvol te lopen. Sinds ik grotendeels suikervrij kook, merk ik diverse andere gezondheidsvoordelen. Ik herstel sneller, ik boek sneller resultaten met het hardlopen en ik ben scherper op mijn werk.
Uiteraard is dit ook geschikt als een heerlijk verantwoord tussendoortje, voor jong én oud!
Recept: Oelala Banana Brood
INGREDIËNTEN
200 GRAM AMANDELMEEL OF TEFF MEEL
125 ML AMANDELMELK
4 BANANEN
1 – 2 EL CACAOPOEDER
2 TL WIJNSTEEN BAKPOEDER
SNUFJE ZOUT
2 – 3HANDJES SESAMZAADJES
50 GRAM KOKOSRASP
50 GRAM WALNOTEN OF HAZELNOTEN
2 HANDJES (BEVROREN) BOSBESSEN OF ANDER FRUIT
4 EIEREN OF 4 TL GEMALEN PSYLLIUMVEZELS
KOKOSOLIE
TOPPING (optioneel)
2 HANDJES (BEVROREN) BOSBESSEN OF ANDER FRUIT
BENODIGDHEDEN
CAKEVORM
KEUKENMACHINE OF BLENDER
OVEN
BEREIDINGSTIJD
10 MINUTEN + 60 MINUTEN + AFKOELTIJD
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden.
Snijd de bananen in kleine stukjes. Hak de noten in grove stukken met een vijzel. Voeg deze alle ingrediënten in de keukenmachine of blender met uitzondering van de bosbessen, noten, zaden en kokosrasp. Wanneer alle ingrediënten gemengd zijn, voeg de noten en wat kokosrasp toe en roer dit door het deeg. Bewaar wat kokosrasp.
Vet de cakevorm in met de kokosolie. Voeg het deeg in de cakevorm. Strooi de sesamzaadjes en kokosrasp er overheen. Bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven. Haal voor de laatste 15 minuten het broodje uit de bakvorm en keer het om voor een krokante bodem.
Laat het bananenbrood afkoelen en bewaar het in de koelkast.
Bereiding topping
Verwarm in een pannetje de fruit naar keus. Roer het door totdat het net jam is. Smeer het over het broodje heen. Smullen!
Laat je weten wat je ervan vindt? We zijn benieuwd!!
PS. Voor andere ontbijtbroodje, zie: Recept: Power Dadel Ontbijt Broodje
Vitastic
Door Arend Burgers
Keep The Sparkle Alive!
Comments (1)