Recept: Power dadel ontbijt
Dit recept is héérlijk! Dit is absoluut mijn favoriet aan glutenvrije broodjes tot nu toe. Het broodje is zoet en smaakt naar speculaas. Try!! 😉
Waarom een power ontbijt?
Het ontbijt zorgt voor een lang verzadigd gevoel door de gezonde ingrediënten en de samenstelling hiervan. Een mooie samenstelling van gezonde eiwitten, vetten en koolhydraten. Deze ingrediënten zorgen samen ook voor een enorme energieboost! De dadels en bananen zorgen voor de zoete smaak. Het broodje heeft daarom geen zoetmaker nodig. Als je ei gebruikt is het broodje wat luchtiger en bevat het naar verhouding ook meer eiwitten voor een verzadigd gevoel.
Een jummie tussendoortje!!!
Één stukje hiervan kun je ook prima als een verantwoord tussendoortje gebruiken. Het is net een ‘speculaaskoek’ en het heeft geen beleg nodig.
Let op:
Het is belangrijk om de dadels minstens 4 uur te weken. De dadels worden zachter en daardoor zijn de dadels veel beter te mengen met de andere ingrediënten.
RECEPT
INGREDIËNTEN
125 GRAM TEFF MEEL
150 ML GEKOOKT WATER
100 ML AMANDELMELK
350 GEWEEKTE DADELS ZONDER PIT
1 BANAAN
1 EL SPECULAASKRUIDEN
1 EL KANEEL
2 TL (CHILI)PEPER
2 TL BAKING SODA
100 GRAM AMANDELEN
2EL KOKOSOLIE
4 TL GEMALEN PSYLLIUMVEZELS OF 4 EIEREN
BELEG (OPTIONEEL)
TAHIN OF EEN ANDERE NOTEN- OF PITTENPASTA
KOKOSOLIE
BENODIGHEDEN
CAKEVORM
OVEN
BEREIDINGSTIJD
EEN NACHT / 4 UUR + 50 MINUTEN + AFKOELTIJD
Voorbereiding weken
Week de dadels een nacht van te voren of 4 uur in gekookt water.
Bereiding ontbijt
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de bananen in stukjes. Voeg deze alle ingrediënten in de keukenmachine of blender met uitzondering van de amandelen. Mocht het niet goed mengen, voeg een scheut amandelmelk toe.
Leg bakpapier in de cakevorm of vet deze in met kokosolie. Gebruik hiervoor een kwast of een keukendoek.
Hak de amandelen in grove stukken met een vijzel. Meng 3/4 van de gehakte amandelen met het deeg. Voeg het deeg in de cakevorm en strooi het andere deel aan gehakte amandelen eroverheen. Bak het 40 minuten in de oven. Laat het brood afkoelen.
Bewaar het afgedekt in de koelkast.
Varianten
Van dit recept kun je 4 varianten maken:
- Met fruit en met ei
- Met fruit en zonder ei
- Zonder fruit en met ei
- Zonder fruit en zonder ei
Alle varianten zijn inmiddels al gekeurd, inclusief met en zonder het beleg. Wil je het broodje maken zonder het fruit, dan raad ik je wel aan om dit te eten met de notenpasta of kokosolie. Bij de variant met fruit is in principe geen beleg nodig. Het is ook lekker om een stukje brood of koek te dippen in kokos- of amandelmelk.
Enjoy! 😉
Haha, we hebben inmiddels al veel geprobeerd!
Volgende keer leer ik mijn vriendin Esther dit uiteraard zelf te maken ;-)…
Vitastic
Keep The Sparkle Alive!
Comments (3)