Een recept voor pompoenbrood. Voor mij een opnieuw een succes in het herontdekken van alle broodvarianten. Een beetje oranje. Dat brengt de ochtend extra kleur! Happy Orange. Door Arend Burgers.
Recept: Happy Orange Pompoen Broodje
INGREDIËNTEN
200 GRAM AMANDELMEEL
300-350 GRAM POMPOEN
80 gram S POMPOENPITTEN
5 EIEREN
KOKOSOLIE
2 TL WIJNSTEEN BAKPOEDER
3 TL KANEEL
2 TL KNOFLOOK
3 TL OREGANO
3 TL TIJM
2 TL ROZEMARIJN
VERSE BASILICUM TER GARNERING
SNUFJE ZOUT
BENODIGDHEDEN
CAKEVORM
KEUKENMACHINE OF BLENDER
OVEN
BEREIDINGSTIJD
45 MINUTEN + 10 MINUTEN + 60 MINUTEN + AFKOELTIJD
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden.
Snijd de pompoen in stukjes en rooster deze 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Pureer de pompoen in de keukenmachine of blender. Mijn voorkeur gaat uit naar de keukenmachine, omdat de blender kan vastlopen. Voeg daarna alle andere ingrediënten bij de pompoen en meng het goed. Bewaar wat pompoenpitten voor de garnering op het einde.
Vet de cakevorm in met de kokosolie. Voeg het mengsel in de cakevorm en strooi er nog een handje pompoenpitten overheen. Bak het broodje 60 minuten in de oven. Ik keer het broodje de laatste 15 minute om voor een extra krokante bodem.
Laat het daarna afkoelen. Bewaar het broodje in de koelkast.
Het broodje is ook lekker als tussendoortje!
Andere ontbijtrecepten:
Zie recept voor notenbrood of dit recept voor een bananenbrood.
Vitastic
Door Arend Burgers
Keep The Sparkle Alive!
Comments (0)