Lola Quinoa, Quinoa uit Nederland (Incl. recept!)
Vandaag mochten we het uitproberen: quinoa van Nederlandse aardbodem! Is dat mogelijk, het komt toch helemaal uit Zuid Amerika? Wij waren benieuwd…
Quinoa
Quinoa is sinds 2013 een behoorlijke hype geworden. Kie-no-wah, Kien-wa, iedereen spreekt het anders uit. Het geeft niet, we weten wat je bedoelt! 😉 Ik ben al een lange tijd gek van quinoa. Ik gebruik het in mijn ontbijt, in wok schotels, in een vegetarische burger of in salades. Met quinoa meel kun je zelfs lekkere pannenkoekjes maken!
Zuid-Amerika
Quinoa is een voedselgewas wat al door de Inca’s werd gegeten. De quinoa wordt in de hoogtes in de Andes geteeld. In Zuid-Amerika is quinoa één van de belangrijkste voedselgewassen.
Quinoa is geen graansoort, maar een pseudograan. De korrels zijn zaden met een bijzonder hoge voedingswaarde. De zaden zijn goed bestand tegen kou, droogte en arme gronden.
De Verenigde Naties riep 2013 uit als het jaar van de quinoa. De VN wilde hiermee erkenning geven voor de inheemse bevolking die quinoa als voedsel voor huidige en toekomstige generaties hebben weten te handhaven, beschermen en bewaren. Quinoa kwam internationaal in de spotlights te staan. De quinoa werd super hip, maar ook schaars in Zuid- Amerika. Het was steeds slechter beschikbaar voor de lokale bevolking in Bolivia en Peru.
Daarom is ook mooi dat we nu de quinoa op eigen bodem kunnen te telen. Dat scheelt tevens een hoop milieuvervuiling en hoge kosten vanwege het transport vanuit Zuid-Amerika. Een duurzaam initiatief!
Ervaring Lola Quinoa (Dutch Quinoa Group)
De quinoa van Dutch Quinoa Group is een uniek quinoa-ras. Het is een duurzaam initiatief. De quinoa is gezond, volkoren, glutenvrij én… makkelijker in gebruik! Je hoeft deze quinoa namelijk niet te weken en voor te spoelen. Dat scheelt zeg! En het is inderdaad niet bitter, en de quinoa heeft een lekkere bite. In onze ogen een waar succes. Een aanrader!
Gezondheidsfacts over quinoa:
Quinoa is niet voor niets zo geliefd: het bevat een bijzonder hoge voedingswaarde. Een aantal feiten op een rij:
- Quinoa bevat waardevolle voedingsstoffen, zoals foliumzuur, magnesium, fosfor, ijzer vitamine B1, B2, B3, B5, B6, vitamine E.
- De quinoa zit vol met vezels. Vezels zijn goed voor de darmen en zorgen voor een verzadigd gevoel.
- Quinoa is glutenvrij.
- Quinoa is een goede bron van essentiële eiwitten.
- Quinoa bevat naar verhouding meer eiwitten en vezels dan pasta, rijst of eiwitten. Geschikt voor iedereen die last heeft van bloedsuikerschommelingen. Je krijgt geen suikerdip!
Over de quinoa van Dutch Quinoa Group:
- Wassen voor gebruik niet nodig.
- Lokaal geteeld zonder bewerkingen.
- Duurzaam en gezond.
- 100% natuurlijk en zonder additieven.
Quinoa maakt van nature een laagje saponine aan. Dit laagje smaakt bitter en beschermt de zaden tegen vogels. De quinoa uit Nederland is zo ontwikkeld dat het geen bitter buitenlaagje aanmaakt. Daarom is het niet nodig om de zaden te wassen voor gebruik. Het buitenste laagje blijft intact en beschermt zo de eiwitten, mineralen en vitaminen van de quinoa. Het resultaat is een extra gezonde, volkoren quinoa. Wij vonden de quinoa ook niet bitter!
Quinoa kopen!
Wil jij deze quinoa ook kopen? Dat kan online. Zie hiervoor: http://www.dqg.nl/. Meer informatie kan je vinden op: http://www.lolaquinoa.nl/
Quinoa in huis, tijd om het klaar te maken!
De quinoa is makkelijker te bereiden. De bereidingswijze is als volgt:
Kook de quinoa in een pan met een dubbele hoeveelheid water voor circa 12 minuten. Voeg eventueel een half blokje bouillon toe voor extra smaak. Zet het vuur uit en laat de quinoa nog even staan totdat al het water is opgenomen.
We hopen dat je net zo fan bent als wij dat zijn!
We hebben nog een lekker recept om de blog mee af te sluiten.
Een fijn weekend!
Vitastic
RECEPT: QUINOA GROENTE OMELET
2 personen
BENODIGDHEDEN
50 GRAM QUINOA (LOLA QUINOA)
100 ML AMANDELMELK
3 EIEREN
1 BOSPEEN
1 BOSUI
50 GRAM CHAMPIGNONS
½ PREI
VERSE PETERSELIE
WATER
BEREIDINGSTIJD
20 minuten
Bereiding
Breng 50 gram quinoa met een dubbele hoeveelheid water tot het kookpunt. Als het water opgekookt is, dan is de quinoa klaar (circa 12 minuten).
Verhit in de pan de kokosolie. Snijd de groentes en fruit deze in de pan.
Meng de eieren met de amandelmelk, de peterselie en eventueel wat peper en zout.
Voeg de quinoa toe aan de groentes en daarna het eimengsel. Bak de omelet totdat deze bruin is aan beide kanten.
Eetsmakelijk!
Vitastic
Keep The Sparkle Alive
Comments (0)