Kokos en framboos, jammie. Ik houd van beide ingrediënten. Nu het zomer begint te worden heb ik steeds vaker frambozen in huis. Voor kokospap heb je in de basis alleen amandelmelk, water en kokosmeel nodig. Vervolgens is het uitproberen welke ingrediënten hierbij het beste smaken. Ik heb 2 varianten waar ik gek op ben: een kruidige en een notenvariant. Beide ontbijtpapjes zijn het uitproberen waard! 😉
Van frambozen is redelijk algemeen bekend dat deze vruchten gezond zijn. Samen met het andere rode fruit behoren zijn tot een groep vruchten vol met antioxidanten, vooral als ze op z’n rijpst zijn. Frambozen hebben ontstekingsremmende werking door de fytronutriënten die frambozen bevat. Deze sterke antioxidanten maken schadelijke stoffen in het lichaam onschadelijk.
Maar ook kokos is gezond! De gezonde effecten zijn minder bekend bij de Nederlanders; van oudsher eten wij in Nederland weinig kokos. Kokos begint wel steeds bekender te worden. Ook jij hebt vast al gehoord van kokosolie?
Kokos bestaat grotendeels uit vezels en gezonde vetten. De gezonde vetten dragen aan een sterker immuunsysteem. De vetzuren hebben een antivirale en antibacteriële werking. Daarnaast draagt kokos ook bij aan een snellere vetverbranding. Alleen niet iedereen kan de smaak en geur van kokos waarderen. Doordat kokos veel vezel bevat, heb je langer een voldaan en verzadigd gevoel. In dit recept zit kokosmeel. Ik koop kokosmeel of online of bij de biologische winkel, zoals EkoPlaza.
Veel plezier met het maken met dit recept!
INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)
20 GRAM KOKOSMEEL
20 GRAM AMANDELMEEL
75 ML GEKOOKT WATER
100 ML AMANDELMELK
175 GRAM FRAMBOZEN
KRUIDIGE VARIANT:
5 PARTJES GRAPEFRUIT
10 BLAADJES VERSE BASILICUM
NOTENVARIANT:
2 EL MACA
40 GRAM GEHAKTE AMANDELEN
BEREIDINGSTIJD
10 MINUTEN
BEREIDING
Variant 1
Snijd de grapefruit en verse basilicum in kleine stukjes.
Variant 2
Hak de amandelen met een vijzel.
Meng alles in een kom door elkaar totdat het een pap is. Roer het goed door, zodat de smaken goed kunnen intrekken in de pap.
Vitastic
Keep The Sparkle Alive!
Comments (0)