Kikkererwten en daarvan pannenkoeken bakken? Ja dat kan zeker! En ze zijn nog lekker ook! De kikkererwtenpannenkoeken bevatten veel eiwitten waardoor je een lang verzadigd gevoel houdt. Met alle variaties geschikt voor ontbijt, lunch of diner!
Door Arend Burgers
Recept: kikkererwtenpannenkoeken, een feestje!
INGREDIËNTEN (8 PANNENKOEKEN)
300 GRAM KIKKERERWTENMEEL
750 ML WATER
5 EL KOKOSOLIE
3 TL ZOUT
1 EL KANEEL
KOKOSOLIE
TOPPING (OPTIONEEL)
1 APPEL
ROZIJNEN
WALNOTEN
AMANDELEN
KOKOSRASP
CACAONIBS
BEREIDINGSTIJD
10 minuten + 60 minuten + 15 minuten.
Bereiding
Meng het kikkererwtenmeel met alle andere ingrediënten in de blender of in een keukenmachine. Laat het mengsel een uur rusten. Verhit in een pan een grote eetlepel kokosolie per pannenkoek en bak hierin de pannenkoeken aan beide kanten mooi bruin.
Je kunt de ingrediënten voor de topping meebakken in het deeg. Een andere optie is om alles te mengen in een andere pan een paar minuten te bakken. Voeg het daarna toe wanneer de pannenkoeken klaar zijn.
Variatietips:
Je kunt ook de pannenkoeken eten met:
– Griekse yoghurt, vers fruit en noten.
– Vers fruit en wat honing.
– Bosbessen, cacao nibs en wat plakjes banaan.
Hartige variaties:
– Avocado met humus;
– Spinazie en geroosterde pijnboompitten;
– Knoflookpoeder, provinciale kruiden, oregano en chili vlokken naar smaak.
– Gebakken kip en sjalotje, pijnboompitten, komijnzaad, knoflookpoeder, cayennepeper, avocado
– Humus, rucola, lente-ui en cashewnoten.
– Geitenkaas, geroosterde pijnboompitten en zongedroogde tomaten.
– Garnalen, cashewnoten, tamari saus, spinazie en taugé.
– Gebakken paksoi, avocado, verse koriander en cashewnoten.
Vitastic
Door Arend Burgers
Keep The Sparkle Alive
Comments (0)