Dit is een ontbijtpap met cashewnoten, -pasta en bananen. Het is heerlijk! Wist je dat de cashewnoten vergeleken met de andere noten de meeste eiwitten bevatten? En voor de meeste mensen onder ons kan wat extra eiwitten geen kwaad. In ieder geval voor deze sport lady niet! Bananen is een goede bron van kalium. Kalium is draagt bij aan het aanmaken van lichaamseiwitten en helpt bij het reguleren van de bloedsuikerbalans. Het is eigenlijk een ontbijtrecept, maar als ik bijvoorbeeld in de ochtend een zware workout heb gedaan bij de sportschool, vind ik het ook een ideaal recept om ermee te lunchen. De eiwitten dragen bij aan spierherstel en spieropbouw. Ideaal. Daarnaast ben ik daarna de hele middag verzadigd. Ik hoop dat je de cashew bananen pap net zo lekker vindt als ik!
INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)
35 GRAM AMANDELMEEL
2 EL KOKOSMEEL
100 ML GEKOOKT WATER
100 ML AMANDELMELK
1 HANDJE CASHEWNOTEN
2 BANANEN
1 EL CASHEW PASTA
BEREIDINGSTIJD
BEREIDING
10 MINUTEN
Bereiding ontbijt
Snijd de bananen in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten in een pannetje door elkaar totdat het net pap is. Bewaar wat stukjes banaan en cashewnoten. Verhit het pannetje kort al roerend op het vuur. Daardoor trekt de smaak van de banaan beter in de pap. Giet het over in 2 kommetjes en garneer het met wat cashewnoten en plakjes banaan. Aan tafel!!!
Tip:
Kun je deze cashew pasta niet vinden in de gewone supermarkt? Kijk dan eens bij een biologische supermarkt, zoals de EkoPlaza. Ik koop hier vaak mijn notenpasta’s. Zij hebben een groot assortiment van producten waarin noten zijn verwerkt, zoals deze notenpasta. Ze hebben niet alleen pasta’s gemaakt van noten, maar ook van pitten. Denk hierbij aan zonnebloempitten of pompoenpitten. Erg leuk als je een keertje wat anders wilt proberen in jouw ontbijtpap of als beleg op een broodje.
Tip:
Wil je ervoor zorgen dat je het meest optimaal jouw voedingsstoffen opneemt. Lees meer over noten weken in deze blog.
Vitastic
Keep The Sparkle Alive!
Comments (0)