Ik moet zeggen dat ik vooraf wel een beetje twijfels had over dit recept. Detox? Ik? Daar heb ik nog nooit iets mee gedaan! En automatisch gaan mijn gedachten dan naar saaie of smakeloze recepten. Helemaal fout dus! Ik ben vandaag weer een stuk wijzer geworden! Door Arend Burgers
We vonden dit recept op de website van Ekoplaza (www.ekoplaza.nl), waar we al meer goede en verrassende maaltijden hebben gevonden. Al tijdens het bereiden vond ik deze soep al erg lekker ruiken, en ik werd steeds enthousiaster. Niet voor niks, want op het moment dat ik de eerste hap nam werd ik aangenaam verrast. Wat een heerlijke smaak! Of ik uiteindelijk het detox-effect zal bereiken betwijfel ik, want de portie voor 2 personen ging helemaal op! Hieronder volgt het recept: .
RECEPT: BROCCOLI DETOX SOEP
INGREDIËNTEN (2 PERSONEN):
300 GRAM BEVROREN BROCCOLI
1 BOSJE (+/- 250 GRAM) CAVOLO NERO (ZWARTE KOOL)
1 BLIK (4OO GRAM) CANNELLINE BONEN
1 RODE UI
2 TENEN KNOFLOOK
+/- 2 CM VERSE GEMBER
EXTRA VIERGE KOKOSOLIE
600 ML WATER
1 GROENTEBOUILLON BLOKJE
SAP VAN EEN HALVE CITROEN
MESPUNTJE CAYENNEPEPER
ZEEZOUT
TOPPING: CHIAZAAD, KIEMEN OF CRESS, KOKOSMELK, POMPOENPITTEN, NOTEN ETC.
BEREIDINGSTIJD:
30 minuten.
BEREIDING:
Snijd de rode ui in ringen en fruit deze, op laag vuur, met 1 theelepel kokosolie totdat ze zacht zijn.
Schil de gemberwortel en hak deze samen met de knoflook fijn, voeg dit toe aan de ui en bak 1 minuutje mee.
Voeg het water, het bouillonblokje en de bevroren broccoli toe, en kook 8 tot 10 minuten, totdat de broccoli beetgaar is.
Was ondertussen de cavolo nero, snijd het in grove stukken en voeg het toe aan de soeppan en kook het nog 2 minuten mee totdat het geslonken is.
Voeg dan de (afgespoelde en uitgelekte) cannellini bonen toe en pureer alles met een staafmixer of blender tot een gladde soep.
Breng de soep op smaak met cayennepeper, citroensap en eventueel wat zeezout.
Serveer de soep met topping zoals chiazaadjes, kiemen, kokosmelk, gehakte nootjes of pitten.
Eet Smakelijk!
Bron: www.ekoplaza.nl/recepten/
Vitastic
Door Arend Burgers
Keep The Sparkle Alive
Comments (0)