Een vrije middag is voor mij een ideaal moment om even wat langer in de keuken te staan. Lekker muziekje op, de ingrediënten snijden, de geur van de verse kruiden dichtbij. Heerlijk! Zo was ook afgelopen week mijn middag voor deze courgette-‘spaghetti’ uit het eerste nr. van het Paleo Liftestyle Magazine 2017. Het smaakte trés bien, en ik heb daarbij nog een efficiëntieslag kunnen verwerken het recept. Cooks, be inspired!
Het oorspronkelijke lunchrecept is voor 2 personen. Ik hou van grote porties koken. Lekker efficiënt. Het kan zo heerlijk zijn om thuis te komen na een dagje werk en te bedenken: ik hoef gewoon niets meer te doen. Een heerlijke maaltijd staat klaar en het wacht gewoon op mij om op te smikkelen! Wat kan dat tijd schelen, haha.
Spaghetti wordt vaak geserveerd met kaas. Paleo gaat uit van onbewerkte en natuurlijke voeding, zoals de oermens dit deed en dan in een modern jasje. Ter vervanging van kaas, heeft Paleo een mengsel van amandelmeel, edelvlokken en kruiden bedacht. Dit was voor mij de eerst keer proeven. Not bad, Paleo!
RECEPT 4 PERSONEN
4 MIDDELGROTE COURGETTES
200 GRAM KALAMATA OF ZWARTE OLIJVEN
6 EL (ZELGEMAAKTE) BASILICUM PESTO
4 EL AMANDELMEEL
4 EL EDELGISTVLOKKEN
SNUFJE ZOUT
SNUFJE KNOFLOOKPOEDER
2 EL KOKOSOLIE
BLAADJES BASILICUM VOOR GARNERING
BEREIDING PESTO
2 TEENTJES KNOFLOOK
40 GRAM VERSE BASILICUMBLAADJES
120 ML OLIJFOLIE EXTRA VIERGE
SAP VAN 1 CITROEN
Voorbereiding pesto
• Voeg alle ingrediënten samen in de blender of keukenmachine, totdat er een smeuïge pesto ontstaat. Is de dikte niet genoeg? Voeg wat basilicumblaadjes toe.
• De pesto kan je een week afgesloten bewaren in de koelkast.
Bereiding courgette-‘spaghetti’
• Draai slierten van de courgettes met een spiraalsnijder of een spirelli. Verhit de kokosolie in een wok of koekenpan. Bak in 3 minuten de ‘spaghetti’ gaar.
• Meng de pesto met de ‘spaghetti’.
• Laat de olijven uitlekken en halveer ze. Voeg deze toe aan de ‘spaghetti’.
• Meng het amandelmeel, de edelgistvlokken, het zout en de knoflookpoeder in een kommetje door elkaar.
• Serveer de ‘spaghetti’ met het amandelmeelmengsel en garneer het met basilicumblaadjes. Ready to eat!
Tips:
• Extra gezonde vetten: Voeg een halve avocado toe per persoon. Snijd het in blokjes en meng serveer dit erbij.
• Extra proteïne: Bak 100 gram kipfilet extra of kook 1 ei per persoon. Snijd het in stukjes en meng dit door de spaghetti.
Comments (0)