De dagen worden steeds korter, de wintertijd is ingegaan en buiten gaan de temperaturen langzaam maar zeker omlaag. Ook onze eetgewoonten veranderen weer van de lekkere frisse zomermaaltijden in meer “winterse” maaltijden. Al snel kom je dan uit bij stamppot. Door Arend Burgers.
Als je denkt aan stamppot denk je al snel aan Boerenkool, Hutspot, Andijviestamppot en Zuurkool. Allemaal erg lekker en ook bij mij staan ze nog steeds op het menu. Maar echt gezond? Nee dat weer niet. De rookworst en gebakken spekjes uit de supermarkt bevatten al een hoop twijfelachtige stoffen, en van de gestampte aardappels worden we ’s nachts nog wel eens met een opgezette buik wakker, omdat we wederom het extra bordje niet konden laten staan :-).
Tijd om ook eens op zoek te gaan naar een gezond en lekker alternatief!
Dit vonden we in de vorm van een stamppot met pompoen en rode Linzen. Zeker een goed alternatief om bij je “normale” stamppot maaltijden toe te voegen. Hoe je het maakt lees je hieronder:
Recept: Hollandse oranje stamppot
INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)
250 GRAM RODE LINZEN
40 GRAM HAZELNOTEN
1 MIDDELGROTE POMPOEN (700 GRAM)
1 TL KURKUMA
1 TL LAOS
1 TL GEMBERWORTEL
1 TL KANEEL
PEPER EN ZOUT
VERSE MUNT EN KORIANDER NAAR SMAAK
BENODIGDHEDEN
STOOMPAN
BEREIDINGSTIJD
20 MINUTEN
VOORBEREIDING
4 UUR OF ÉÉN NACHT
BEREIDING
Voorbereiding
Week de noten een avond ervoor of 4 uur van te voren in water.
Bereiding
Giet het water van de noten af en laat deze drogen. Spoel de linzen af en kook deze 15 tot 20 minuten. Snijd de pompoen in middelgrote stukken en verwijder de pitten. Stoom de pompoen 15 minuten, totdat de pompoen zacht is. Stamp vervolgens de pompoen en linzen fijn. Voeg de overige ingrediënten toe voor extra smaak. Ready to eat!
Variatietip!
Ook lekker met walnoten.
Eet Smakelijk!
Vitastic
Door Arend Burgers
Keep The Sparkle Alive
Comments (0)