Recept: Hoe een bietenburger een ‘bagel met zalm’ werd – deel 2
In “deel 1” heb je kunnen lezen hoe dit recept is ontstaan.
Voor mij is dit recept een ideale PRE-WORKOUT BURGER geworden. Na het eten van dit recept (2 burgers) heb ik energie voor tien voor een fanatieke krachttraining of cardio sessie. Door de combinatie kikkererwten, zalm, alfalfa en rode biet krijg je alle macronutriënten binnen.
Één burger is ook goed als een AFTER-WORKOUT SNACK. Door de combinatie van eiwitten en koolhydraten is de kans kleiner dat je later gaat snaaien. Bij mij werkt het goed om binnen een half uur tot drie kwartier een verantwoorde ‘eiwitten’ bom zoals deze te eten.
INGREDIËNTEN (vegetarisch)
100 GRAM GEDROOGDE KIKKERERWTEN
1 BIET
50 GRAM QUINOA VLOKKEN
50 GRAM HAZELNOTEN
2 EL TAHIN
ALFALFA OF ANDERE KIEMGROENTES
PEPER EN ZOUT NAAR SMAAK
OLIJFOLIE
INGREDIËNTEN BELEG (vis)
200 GRAM GEROOKTE ZALM
6 BLAADJES VERSE BASILICUM
BEREIDINGSTIJD:
1 nacht weken + 1 uur koken + 20 minuten bereiden
BEREIDING
Laat de kikkererwten een nachtje weken in ruim water. Spoel de volgende dag de kikkerwten af.
Breng een pan met heet water aan de kook. Voeg de kikkererwten toe en kook de kikkerwten op laag vuur gaar. Dit duurt 1 uur.
Was de biet en verwijder de schil met een dunschiller. Snijdt de biet in grove stukken en maal de biet in de keukenmachine fijn. Voeg vervolgens de kikkerwten, quinoa vlokken, hazelnoten en tahin toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng het met de keukenmachine tot een stevige massa.
Haal de massa uit de keukenmachine en maak er met de handen 6 balletjes van. Druk de balletjes plat en maak er mooie burgers van. Leg de burgers in een grillpan of bak de burgers 10 minuten in de koekenpan met wat kokosolie.
Serveer de burgers met de zalm, basilicum en alfalfa.
Vitastic
Keep The Sparkle Alive!
Comments (0)